Jogerős Magyar Péter pártjának regisztrációja

Jogerős Magyar Péter pártjának regisztrációja

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerős lett a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra – jelentette be Magyar Péter hétfő reggel a Facebok-oldalán. Hozzátette: a tavaszt és a változást nem lehet megállítani.

Magyar Péter ismét arra kérte a külföldön élő magyarokat, hogy „regisztráljanak a választásra és szánjanak egy kis időt és energiát a hazájukra június 9-én. A választás eredménye sorsdöntő lesz”. Hozzátette, hogy a külföldön élő magyarok számára komplex hazaváró programot hirdetnek hamarosan.

A Tisztelet és Szabadság Pártot csütörtökön vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság, melynek döntése értelmében a Talpra magyarok! logója és a párt rövidített neve (TISZA) is ott lehet a szavazólapon a bizottság döntése szerint. Magyar Péter szerdán nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottságnak a nyilvántartásba vételi kérelmet. A választáson csak olyan párt indulhat el, amely a választás kiírásakor, március 12-én be volt jegyezve, ami kizárta, hogy Magyar Péter saját pártot alapítson határidőn belül. Ezért már korábban tudható volt, hogy csak egy meglévő párt színeiben indulhat el a választáson, ez lett a TISZA, melyben irányító többséget szereztek. A döntés értelmében április 20-án elkezdhetik gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz.

Magyar Péterrel pénteken hjelent meg nagyinterjú a Magyar Hangban, melyet itt olvashat.