Jót tesz a léleknek, ha félre tudja tenni a mobiltelefonját

Jót tesz a léleknek, ha félre tudja tenni a mobiltelefonját

Mobiltelefon. Képünk csak illusztráció! (Fotó: PxHere)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lelki jólét fontosságára hívta fel a figyelmet a szegedi FÉSZEK egyesület az október 10-én, a lelki egészség világnapján. Az egyesület közleménye szerint a stressz és a szorongás az ember mindennapi kísérőjévé vált, így a lelki egészség megőrzése és fejlesztése kiemelkedő jelentőséggel bír.

A pszichoterápia eszköze lehetőséget kínál önmagunk és érzéseink mélyebb megértésére. A terápiás folyamat során egy szakember vezetésével feltárhatók a múltbeli tapasztalatok és megtanulható a nehézségek kezelése. A pszichoterápiás munka nem csupán a problémák megoldását szolgálja, hanem a fejlődés és az önismeret útját is kijelöli. „Az önismeret kulcsfontosságú az egészséges lelki állapot fenntartásában. Minél jobban ismerjük önmagunkat – erősségeinket, gyengeségeinket, vágyainkat és félelmeinket –, annál hatékonyabban tudunk reagálni az élet kihívásaira. Az önismeret segít a stressz kezelésében, kapcsolataink megerősítésében és belső egyensúlyunk megteremtésében” – fogalmaztak.

Ezért tartják a lelki egészség világnapját remek alkalomnak arra, hogy reflektáljon az ember saját lelki állapotára, és meglévő eszközeikkel – mint például a pszichoterápia és az önfejlesztés – tegyen is érte. A FÉSZEK Szegedi Pszichoterápiás képzést támogató egyesület egy lelki egészséget szolgáló kihívást is közzétett, a javaslatok alkalmazása – 1 óra kreatív tevékenység, vagy éppen napi tíz perc meditáció – is elősegítheti a lelki egészséget.