Kálmán annyira félreértett valamit, hogy az három év börtönt is érhet

Kálmán annyira félreértett valamit, hogy az három év börtönt is érhet

Okostelefon (Jonas Leupe / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tenni fiam ártatlanul börtönbe, ezért robbantani bombát” – csak ennyit mondott a telefonba szeptember 8-án, az egyik fővárosi bíróságra betelefonáló férfi. Az akcentust színlelő fenyegető ezután bontotta a vonalat, ám a rendőrségnek nem kellett sokat kutatnia, hamar kiderült, ki a szám tulajdonosa, majd az is, hogy a hívást a tulajdonos sógora, M. Kálmán indíthatta.

Az ügyben eljáró V. kerületi nyomozók szeptember 11-én fogták el a telefonon fenyegetőző férfit.

M. Kálmánt kihallgatták és őrizetbe vették, a nyomozás során ugyanakkor az is kiderült, hogy a gyanúsított óriásit tévedett: fiát nem ítélték szabadságvesztésre, sőt eljárás sem indult ellene. Nem úgy az apa ellen, akinek most közveszéllyel való fenyegetés miatt kell felelnie, a rendőrség pedig kérte előzetes letartóztatásának elrendelését is a bíróságtól – derül ki a police.hu cikkéből. Ha a bűncselekmény miatt később elítélik, a férfi akár három év szabadságvesztésre is számíthat.