Kammerer Zoltán lett Göd polgármestere

Kammerer Zoltán lett Göd polgármestere

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó a Tokaji Vízitúra Központ átadásán 2018. június 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vasárnapi időközi képviselő- és polgármester-választáson Kammerer Zoltán független jelöltet választották Göd új polgármesterévé – írta internetes oldalán a Nemzeti Választási Iroda. A valasztas.hu adatai szerint az új polgármester a leadott szavazatok 57,88 százalékát kapta meg. Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje 28,81 százalékot szerzett, és Rataj András független jelölt 13,31 százalékkal végzett a harmadik helyen.

A Pest vármegyei településen azért kellett időközi polgármester és képviselő választást kiírni, mert lemondott a város ellenzéki polgármestere, Balogh Csaba. A polgármester mellett lemondott az 5. egyéni választókerület ellenzéki képviselője, Hlavács Judit is, akinek a képviselői helyére szintén most választottak utódot a Gödiek. Az 5. választókerület képviselőjévé az újonnan megválasztott polgármestert, Kammerer Zoltánt választották a leadott szavazatok 53,2 százalékával – írja az MTI. Tuzson Bence, Göd fideszes országgyűlési képviselője Facebookon gratulált Kammerernek. Úgy fogalmazott: „új fejezet kezdődhet a város történetében”.

A Választás.hu adatai alapján 39 százalékos volt a részvétel. Korábban megírtuk, hogy Kammerer ugyan független jelöltként indult, de a Fidesz támogatta. Riportunkból az is kiderült, hogy a városban minden az akkumulátorgyárról szól. Balogh Csaba mögött már röviddel a 2019-es választási győzelem után szétesett az ellenzéki koalíció.

Kiskőrösön is volt egy időközi önkormányzati választás, ahol Ba Edit, a Fidesz jelöltje nyert a 8. választókerületben. A kormánypárt jelöltje a szavazatok 74,79 százalékát szerezte meg, ellenfele a független, ellenzéki pártokhoz nem kötődő Tóth Viktor Márk 25,21 százalékot szerzett. A részvétel 25,1 százalékos volt. A választásnak igazi tétje nem volt, a Fidesznek magabiztos többsége van a képviselő-testületben – írta a 444.