Karácsony Gergely a 18 fokról: vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog?

Karácsony Gergely a 18 fokról: vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog?

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog, hogy 18 fokos fűtési határt szabtak meg az állami intézményekben? – teszi fel a költői kérdést közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester ezzel a csütörtöki Kormányinfón elhangzottakra is utalt, miszerint 18 fokot írhatnak elő az állami intézményekben, és például a Miniszterelnökségen is támogatják a 18 fok előírását. 

Mint írja, amikor nyáron a Fővárosi Önkormányzat vette számba a lehetőségeket az energiaválság kezelésére, „lejárató cikkek százai születtek, hogy majd télen megfagynak a budapestiek az intézményekben, ahol a kollégáim sapkában és sálban üldögélnek”.

–  Augusztusban bejelentettük Budapest első energiacsomagját, 21 fokos fűtési határt állapítottunk meg, kivéve természetesen az idősotthonokban és az ápolási tevékenységet végző intézményekben. Ez az intézkedés aztán újabb muníciót szolgáltatott a lakájmédiának – folytatta a politikus. Véleménye szerint az energiatakarékosságra szükség van, ők már hónapok óta beszélnek róla, és örülnek, hogy a kormány is felismerte ennek jelentőségét. 

– Talán ezentúl a felelős, előrelátó, jövőt féltő intézkedések nem válnak közröhej tárgyává a propagandamédiában sem, de azért legközelebb javaslom, egyeztessenek a szakszervezetekkel is – zárja posztját. Utolsó gondolatával felelevenítette a szakszervezetek állásfoglalását, miszerint szabályt sért a közintézmények 18 fokos fűtési maximuma, mert ülőmunka esetén fél méter magasan 20–22 fokot kell biztosítani, a túlzottan hűvös szoba egészségügyi kockázatot jelent a szellemi munkát végzőknek.