Karácsony Gergely gyors felépülést kívánt a koronavírus miatt kórházba került fideszes polgármesternek

Karácsony Gergely gyors felépülést kívánt a koronavírus miatt kórházba került fideszes polgármesternek

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Aggódva értesültem a hírről, hogy Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének állapota súlyosbodott és kórházba szállították. Kívánok neki gyors felépülést!  – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, egyben a Párbeszéd társelnöke hétfőn. Emellett reményét is kifejezte, hogy mielőbb folytathatják a közös munkát a polgármesterrel Fővárosi Közgyűlésben.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3726211427411676?__cft__[0]=AZW3WZt7-lGdryLTvETxkmKiYpvxXsmjdryxkPQe0qWM5mcvWklXKEtGf5BoajGcUpEiOZhriMf2IdTG1hX1aUgs3pjoBTTSh8WCf-IJLhgA28JCOQtw2KKZ5twCU_E5mE7nGL3jrC5RrsJK0-GjYvObexoNPtOuLvdiBeFmYHe96d7BP6KRn-MFEgfVu7Uhqvc&__tn__=%2CO%2CP-R

Hétfőn derült ki, hogy a 39 éves Borbély a koronavírus miatt, kétoldali tüdőgyulladást kapott, az immunrendszere összeomlott. – Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább – írta.

Egyébként nem Karácsony Gergely az első, aki jobbulást kívánt Borbélynak, erről írt már közösségi oldalán V. Naszályi Márta első kerületi, egyébként párbeszédes polgármester is, ahogy a negyedik kerület momentumos vezetője, Déri Tibor is, és persze több kormánypárti politikus is megtette ezt, például Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Hasonló gesztusok kormánypárti oldalról is történtek, például mikor kiderült, Kuncze Gábor egykor belügyminiszter, volt liberális politikus intenzív osztályra került a vírus miatt, a Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás is jobbulást kívánt neki.