Karácsony pandás posztja alatt kritizálta az államtitkár a fővárosi dugókat

Karácsony pandás posztja alatt kritizálta az államtitkár a fővárosi dugókat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a magyar politikai közéletben van-e uborkaszezon, a válaszért érdemes rövid időt eltöltenie a Facebook-on. Karácsony Gergely főpolgármester szerdán osztotta meg a Fővárosi Állat- és Növénykert újszülött vörös pandájáról készült fotót, valamint az intézmény felhívását, amely szerint nevet keresnek a kisállatnak. „Mi legyen a vörös panda kölyök neve? Tette fel a hét kérdését a Fővárosi Állat- Növénykert. Baltazár? Boldizsár? Esetleg Bonifác? Szavazzatok” – írta a főpolgármester.

 

Karácsony posztjában Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, miniszterhelyettes ismerte fel az okvetlenül lecsapandó labdát. „Miközben a főpolgármester pandát keresztel, autósok ezrei araszolnak, de inkább ácsorognak a városban, mindezt az egyébként gyérebb forgalmú augusztusban. Biztos, hogy jól mérték fel, mi a legfontosabb kérdés ma Budapesten? Isten éltesse a pandát, ettől függetlenül a cukiposztoktól nem lesz kisebb a dugó” – kommentelte a főpolgármester posztja alá Dömötör.

Cikkünk írásakor egyébiránt a vörös pandás poszt ezer lájknál járt, de nincs oka panaszra az államtitkárnak sem, akinek hozzászólása közel 700 emojikban kifejezett értékelést, valamint 250-nél is több hozzászólást eredményezett. Az már más kérdés, hogy a kommentelők többsége nem éppen Dömötörrel ért egyet. Többen közülük arra hívták fel a miniszterhelyettes figyelmét, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt is rendszeresek voltak a nyári dugók az ekkora időzített felújítások miatt, de előkerült az M0-s körgyűrű évek óta húzódó, nap mint nap kilométeres dugókat okozó felújítása, ami kormányzati hatáskörben zajlik. Olyan kommentelőből is akadt szép számmal, akik javasolták a közösségi közlekedés használatát. De volt olyan is, aki arra a lapunk által is megírt hírre asszociált, amely szerint Szijjártó Péter külügyminiszter közelmúltbeli ulánbátori látogatását nem egy, hanem három repülőgéppel tudta le.

Az újszülött vöröspanda nevéről itt lehet szavazni.