Karácsony Gergely végre visszahívta Vitézy Dávidot

Karácsony Gergely végre visszahívta Vitézy Dávidot

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre” – írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán

Mint ismert, Karácsony Gergely csütörtökön sajtóeseményt tartott, melyen tisztázta, új szavazást akar kiíratni, mert szerinte annyira hiteltelenné vált a helyzet. Ezen a sajtótájékoztatón merült fel, hogy Vitézy Dávid állítása szerint hiába keresi telefonon a főpolgármestert, nem éri el. Karácsony Gergely ezt azzal magyarázta, hogy az elmúlt napokban több száz nem fogadott hívása volt és nem sikerült még mindenkit visszahívnia.

Karácsony elnézést kért Vitézytől, amikor egy kiszivárgott hangfelvételen azt mondta, lapáttal fogja őt agyonverni. Vitézy úgy döntött, elfogadja a bocsánatkérést, így ezzel már nincs problémája, és nem is ez a legfontosabb kérdés. „Először is a korrektség jegyében fontosnak tartom rögzíteni: a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal fog agyonverni a kampányban, Karácsony Gergely elnézést kért, amit természetesen elfogadtam.” – Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani – tette hozzá. 

„A választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertettük egymással a közvélemény számára már bemutatott érveinket, ez ügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő” – fogalmazott, majd azzal zárta bejegyzését, hogy Karácsonynak elmondta, akármelyikük is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt természetesen elfogadja és tiszteletben tartja. – Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki – szögezte le.