Kásler Miklós mélyen elítéli a vírustagadó egészségügyiseket

Kásler Miklós mélyen elítéli a vírustagadó egészségügyiseket

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az új típusú koronavírus nem egyszerű influenza, hanem az emberéletet kioltani képes kór, amelynek a veszélyességét, jelentőségét és egyáltalán létezését tagadni talán a legsúlyosabb morális bűn – erről írt közösségi oldalán Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője pénteken. Szerinte ugyanis a járvány első hullámának idején  „a magyar nemzet hatalmas erőfeszítéseket tett”, ezért a vírus nem tudott elszabadulni, ám az eredményesség magában hordozta a vírusszkeptikus hangok fellángolását is.

https://www.facebook.com/kasler.miklos.hivatalos/photos/a.115985610154250/176423687443775/?type=3&theater

– Az emberek életének védelmére esküt tevők felelőssége és kötelessége most egyértelműen az, hogy a nyilvánosság figyelmét minden lehetséges módon a járvánnyal szembeni védekezés fontosságára irányítsák – írta Kásler felidézve a hippokratészi eskü azon részét is, mely szerint a „beteg üdve a legfőbb törvény”.

A miniszter hangsúlyozta, „mélyen elítéli a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat”, mert „a megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók” magyar emberek életét is veszélyeztetik. 

Káslerhez hasonlóan korábban a Magyar Orvosi Kamara is jelezte már: elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól.