Két jobblábas cipőt lopott el, ráadásul még a szín sem stimmelt

Két jobblábas cipőt lopott el, ráadásul még a szín sem stimmelt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sok esélyt adott magának az a 38 éves, ittas férfi, aki szeptember 14-én két különböző színű - és egyébként két jobblábas - cipővel a lábán próbált távozni egy kecskeméti áruházból.

Az ügyészség közleménye szerint a cipőkből előzőleg kiszakította a lopásgátlókat, így próbált elsétálni. Valószínűleg azonban nem csak a cipőválasztásnál, hanem a lopásgátlók eltávolításánál sem volt különösebben körültekintő, mert a cipők eladhatatlanná váltak, amivel a férfi 30 ezer forintos kárt okozott az üzletnek. A saját cipőit azért elrejtette az üzletben, de a biztonsági őröknek feltűnt a két különböző színű, jobblábas cipőt viselő vásárló, és értesítették a rendőrséget.

A férfi a lopáskor ittas volt, tettére nem tudott magyarázatot adni. Tekintettel arra is, hogy a férfi többszörös és különös visszaeső, 90 nap elzárásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság, ahol gorsított eljárásban, október 3-án tárgyalták az ügyét.

A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért, börtön és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, ugyanis a többszörös és különös visszaeső vádlott ráadásul feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így az ügyészség szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.