Kiadós esőre és erős szélre számíthatunk

Kiadós esőre és erős szélre számíthatunk

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel még felhős, több helyen esős időre számíthatunk, majd a délelőtti órákban a déli megyék kivételével mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, záporeső. Délután azonban délnyugat felől ismét befelhősödik az ég, és az ország délnyugati harmadában újfent elered az eső– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északkeleti felében megerősödik, az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain egy-egy viharos lökés is lehet. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 15 fok között várható.

Pénteken melegfronti hatás érvényesül, így többeknél migrénes fejfájás, dekoncentráltság, fáradékonyság, tompaság és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Napközben felerősödhetnek a gyulladásos panaszok – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás