Kihirdették: megszűnik az OGYÉI, beolvad a Nemzeti Népegészségügyi Központba

Kihirdették: megszűnik az OGYÉI, beolvad a Nemzeti Népegészségügyi Központba

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszédet mond az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházának avatóünnepsége után, a hatóság fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett konferencián 2022. november 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) augusztus 1-től jogutódlással megszűnik – derült ki a csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által jegyzett rendeletből. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az intézmény beolvad a Nemzeti Népegészségügyi Központba, amit így – szintén augusztustól – Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központra (NNGYK) neveznek át.

AZ NNGYK az egészségügyért felelős miniszter, vagyis Pintér Sándor irányítása alá fog tartozni, és továbbra is az országos tisztifőorvos, vagyis Müller Cecília fogja vezetni.

Arról, hogy az OGYÉI-t bekebelezheti a népegészségügyi központ, még a Népszava írt először májusban. A Magyar Hang pedig arról számolt be elsőként, hogy még június végén menesztették azonnali hatállyal és indoklás nélkül az OGYÉI addigi főigazgatóját, Szentiványi Mátyást. 

Címkék: NNK, OGYÉI