Kizárták a Fideszből a szombathelyi alpolgármestert

Kizárták a Fideszből a szombathelyi alpolgármestert

Szombathely (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárták a Fideszből Koczka Tibor alpolgármestert. A hírt maga jelentette be a közösségi oldalán. Koczka – aki független polgármesterjelöltként indul a választáson – azt írta, hogy a kizárása meglepetést nem okozott számára, mert tudta, hogy amint nyilvántartásba veszik független jelöltként, ez meg fog történni.

A bejegyzésben arra is kitér, hogy Hende Csaba választókerületi elnök ugyan azt hazudja, hogy kilépett a pártból, de ez nem igaz. – Magamtól soha nem léptem volna ki, mégis kötelességemnek éreztem, hogy elinduljak független jelöltként – írta. Szerinte nem ő hagyta cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a helyi Fidesz hagyta cserben a városban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket. A városban a Fidesz egyébként Balázsy Pétert, a megyei önkormányzat jegyzőjét indítja.

– Én ugyanott állok, mióta politikus lettem, ugyanazt képviseltem közgyűlési tagként, alpolgármesterként és most független polgármesterjelöltként is. Elválnak az útjaink a Fidesszel, de nekem nincs szégyellni valóm. Én abban hiszek, hogy a politikában a pozíció eszköz, és nem cél. Én Szombathelyért akarok dolgozni, nem egy pártért. Meggyőződésem, hogy a városnak nyugalomra, békére, együttműködésre, közös célokra és közös cselekvésre van szüksége. Az árkokat nem mélyíteni kell, hanem betemetni, de úgy, hogy nem engedünk az elveinkből. Nekem ez jelenti a valódi kihívást politikusként. Én ebben hiszek, a szombathelyi Fidesz pedig a kizárásommal kimondta, hogy ezt a hozzáállást nem tűri meg a soraiban – fogalmazott.

Parancsba adott árulózásról beszélt Szombathely fideszes alpolgármestere | Magyar Hang

Az idén már függetlenként induló Koczka Tibor kitálalt a kormánypárt belső viszonyairól.

Kocka Tibor alpolgármester – emlékeztetett az Index – a héten adott interjút a helyi Úgytudjuk.hu portálnak, amelyben többek között elmondta, hogy központilag mondták meg, hogy bevándorláspártinak kell nevezni az ellenzéket.