Kocsis Máté Dorosz távozásáról: „Átvezényelték a külföldi ügynököt”

Kocsis Máté Dorosz távozásáról: „Átvezényelték a külföldi ügynököt”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend elõtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök este jelentette be Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes: lemond posztjáról, mert inkább a 2022-es kampányra szeretne koncentrálni. A politikus lemondását Karácsony Gergely főpolgármester is elfogadta.

A politikus távozásának hírét több kormánypárti politikus kommentálta, leginkább azért, mert Karácsony úgy fogalmazott Dorosz lemondásával kapcslatban: „Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik”.

Dömötör Csaba kormánypárti államtitkár például erre úgy reagált: „Jó tudni, hogy ezek szerint a főpolgármester-helyettesi tisztség az ő értelmezésükben nem jelent munkát. Ennél is durvább, hogy annyi hónap tétlenség után miben találják meg a cselekvés szükséges irányát: véletlenül sem abban, hogy segítsék a járvány elleni küzdelmet. Egy fenét: a messzi távolban derengő parlamenti kampánnyal akarnak inkább foglalkozni.”

Ám Kocsis Máté, a Fidesz-frakció vezetője egyenesen azt írta Dorosz kapcsán, aki köztudottan Amerikában is hosszabb időt töltött: – Átvezényelték a külföldi ügynököt. Így viszont izgalmas év elé néz – írta Dorosz kapcsán Kocsis.

https://www.facebook.com/kocsismate/posts/10158236621518241

Kocsis nemrég amiatt került a figyelem középpontjába, hogy azzal ostorozta a baloldalt, azt várják, hogy Orbán Viktor „megdögöljön”.