Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

Dorosz Dávid (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– (...) hosszú vívódás után, úgy döntöttem, hogy 2020. december 31-ével lemondok főpolgármester-helyettesi posztomról. Meggyőződésem ugyanis, hogy ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk – jelentette be közösségi oldalán Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes. Dorosz az erről szóló levelet csütörtökön Karácsony Gergelynek is eljuttatta.

A Magyar Hang úgy tudja, Dorosz Dávidnak nem lesz utódja, feladatait szétosztják a jelenlegi főpolgármester-helyettesek között. Kerestük a főváros sajtóosztályát is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Mint,Dorosz Dávid írta, hatalmas megtiszteltetés volt, hogy Karácsony felkérésére főpolgármester-helyettesként Budapestért dolgozhatott, „de megingathatatlan meggyőződésem, hogy az ország, benne Budapest hosszú távú jövőjét a 2022-es kormányváltás szolgálja a leginkább, a következő időszakban pedig én ennek a célnak az elérésére akarom koncentrálni minden energiámat”.

Így Dorosz kéri Karácsonyt, fogadja el a döntését. – Barátságunk a régi, szövetségünk változatlan. Köszönöm, hogy főpolgármester-helyettesként, vállt-vállnak vetve Veled dolgozhattam közös céljainkért, az európai demokratikus Magyarországért, és egy zöldebb, igazságosabb Budapestért. Máshol, más szerepben, de fikarcnyit sem engedek ezekből a célokból – írta neki.

Dorosz lemondására Karácsony Gergely már reagált is közösségi oldalán. Mint írta, „Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. Az elmúlt 30 évben kevés ilyen gesztust láttunk.”

Karácsony hangsúlyozta, Dorosz egyik kampányfőnökeként győzelemre segítette a tavalyi októberi főpolgármesteri kampányt, az ország egyik legjobb kampányszakembereként nagy szerepe kell, hogy legyen a 2022-es kormányváltó kampány sikerében is. – És szükség lesz szaktudására a közös ellenzéki program klímavédelmi és fejlesztési fejezeteinek kidolgozásában.Mindezek miatt nehéz szívvel, de a kormányváltás fontosságának tudatában, sok beszélgetés után úgy döntöttem, elfogadom Dávid lemondását – írta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.