Korlátozás nélkül áthaladhatunk a magyar–szerb határon

Korlátozás nélkül áthaladhatunk a magyar–szerb határon

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Hétfőn tíz órától korlátozás nélkül áthaladhatnak a magyar–szerb határon a két ország állampolgárai – közölte Szijjártó Péter Röszkén. Mától eltörlik tehát a hatósági házi karanténra vonatkozó kötelezettséget.

A döntéstől többek közt a két ország közti gazdasági kapcsolatok felélénkülését várják. De a határ két oldalán élő családok, illetve közösségek is végre korlátozások nélkül találkozhatnak.

A külügyminiszter hétfőn tárgyalt Jadranka Joksimovic szerb integrációs miniszterrel, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével, Pásztor Istvánnal. A megbeszélés után jelentették be a hétfőtől életbe lépő változásokat.