Örökségvédelmi bírságot kellett kiszabni Rogán-Gaál Cecília építkezésére

Örökségvédelmi bírságot kellett kiszabni Rogán-Gaál Cecília építkezésére

Rogán Cecília licenctulajdonos a Magyarország Szépe - Miss World Hungary döntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2019. június 23-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elismerte a kormányhivatal, hogy Rogán-Gaál Cecília engedély nélkül építkezik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos, aki még februárban fordult közérdekű adatigényléssel a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz. Hadházy már korábban is beszámolt róla, hogy az érintett területen lerombolták azt a villát, amit Rogán-Gaál 143 millióért vett meg korábban, majd egy új épület felemelésébe fogtak.

„Tudta, hogy illegálisan építkezik, ezt egy három méteres paravánnal próbálta leplezni… Ennél csak az állampárt által uralt Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának viselkedése volt a bizarrabb. A kérdésemre arra hivatkozva késleltették a válaszadást, hogy JÁRVÁNYVÉDELEMMEL VOLTAK ELFOGLALVA. Az építésügyön… A válasz azért kellően ködös, egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol). Azért a hivatal megküldte a bejelentés szövegét is, amiből jól látszik, hogy miről van szó” – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A politikus közzétette a kormányhivatal válaszát, amiből kiderült, hogy örökségvédelmi bírságot kellett kiszabni az említett ingatlanon folyó tevékenység miatt. Megtiltották az építőipari kivitelezési tevékenységet a területen, az építtetőt pedig hiányosságok pótlására szólították fel. Az eddigi építési tevékenység ugyanakkor nem volt engedélyköteles.