Kormánysajtó: buszsáv használatával rövidített menetidőt Karácsony szolgálati autója

Kormánysajtó: buszsáv használatával rövidített menetidőt Karácsony szolgálati autója

A kormánysajtó szerint a buszsávot használta Karácsony Gergely szolgálati autója (Képernyőfelvétel. Origo.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely a buszsáv használatával rövidíti a menetidőt – ezt állította a kormánypárti Origo hétfőn, amely egy erről készült videót is közzétett. A weboldal közlése szerint egy felháborodott olvasójuk küldte el a szerkesztőségnek azt a videót.

Az üggyel kapcsolatban Karácsonyt hétfői, a BKK-nak járó állami normatíva kapcsán tartott sajtótájékoztatóján (arról, hogy végül megállapodott a kormány a fővárossal, itt írtunk) is kérdezték. Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón, arra az újságírói kérdésre, hogy „mit gondol azokról az autósokról, akik a buszsávot használják”, azt válaszolta az MTI beszámolója szerint: „ne tegyék ezt”. Közlése szerint ő maga nagyon ritkán, gyakorlatilag soha nem vezet szolgálati autót (a főpolgármesternek egyébként nincs jogosítványa – a szerk.), és reméli, hogy a sofőrje sem használja a buszsávot. – De ha előfordult, akkor majd beszélgetek vele erről, hogy ne csináljon ilyet – fogalmazott. Hozzátette: „nyilván a kérdés arra vonatkozik, hogy láttak ilyet. Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna, nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult”.