Palkovics is aláírt: most már megkaphatják Karácsonyék a 12 milliárdot a kormánytól

Palkovics is aláírt: most már megkaphatják Karácsonyék a 12 milliárdot a kormánytól

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind Palkovics László innovációs miniszter, mind Karácsony Gergely főpolgármester aláírta a támogatási szerződést, amely ahhoz szükséges, hogy a főváros megkapja a 12 milliárdos állami normatívát a tömegközlekedésműködtetésére – írja a Népszava. Karácsony hétfő reggelre kapott meghívást Palkovicstól, hogy tárgyaljanak az üggyel kapcsolatban, ugyanis a főváros nehezményezte, hogy a kormány nem küldte el az összeget a törvényben foglalt határidőig, vagyis november 25-ig.

A lap cikke szerint a szerződésről még hiányzik Pintér Sándor belügyminiszter aláírása, de ez már csak formalitás, mivel az állami támogatás összege szerepel a főváros idei költségvetésében és azt korábban a Fővárosi Közgyűlés elfogadta. Így most nem szükséges rendkívüli közgyűlést összehívni a megállapodás jóváhagyásához, elegendő lesz erről a következő közgyűlésen tájékoztatni a közgyűlést.

Mint az MTI írja, a főpolgármester a megbeszélést követő sajtótájékoztatóján kifejezte reményét, hogy a 12 milliárd forint, ami a budapesti közösségi közlekedés költségeinek 7 százalékát jelenti, még ebben az évben megérkezik a főváros számlájára. Hozzátette: nem érti, hogy ehhez miért volt szükség „látványpékségre”, üzengetésre és a főváros részéről politikai nyomásgyakorlásra, hiszen a támogatás normatív kifizetése eddig évről évre automatizmus mentén történt és az összeg szerepel az állami költségvetésben.