Hat koronavírushoz köthető haláleset történt a hosszú hétvégén

Hat koronavírushoz köthető haláleset történt a hosszú hétvégén

Oltáshoz készíti elő az asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 17-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén összesen 340 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, és elhunyt a fertőzés következtében hat beteg – közölte a kormány tájékoztatási oldala. Ezzel együtt is az aktív fertőzöttek száma csökken. A számuk jelenleg 9 539, az elhunytak száma pedig 30 052-re növekedett. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Mint írták, a beoltottak száma 5 699 251, közülük 5 502 546-an már a második oltását is megkapta.

Megjegyezték: a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. A negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérték, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Az iskola közeledtével a szülőket emlékeztették, hogy augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget lesz a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-ig kell visszajelezni az iskolának, hogy kéri, vagy nem kéri az oltást a gyermekének. Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérjük, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

Szintén foglalható időpont a harmadik oltásra, amelyre az Eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. Már 187 ezren a harmadik oltást is felvették.