Koronavírus: 3-an meghaltak, 5 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 3-an meghaltak, 5 új fertőzöttet találtak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4069 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős, krónikus beteg – közölték vasárnap reggel a hivatalos honlapon.

Ezzel 562 főre emelkedett az elhunytak száma, 2482-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1025 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 7287-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 233 742 (3603-mal több, mint előző nap). Az aktív fertőzöttek száma 4-gyel csökkent szombat óta.

Mint arra az Mfor.hu felhívta a figyelmet, ha a területi napi új esetszámokat nézzük, akkor azok közlése óta nem volt példa arra, hogy „vidéken” egyetlen új fertőzöttet se találjanak. Budapesten 3, Pest megyében 2, azon kívül pedig 0 új beteget diagnosztizáltak. Ezzel párhuzamosan Budapesten nem volt új gyógyult beteg. Vidéken pedig négy nap óta most először történt haláleset a vírussal összefüggésben. 

Címkék: koronavírus