Koronavírus: Csaknem 6000 új fertőzött

Koronavírus: Csaknem 6000 új fertőzött

A visszapillantó tükörre akasztott védőmaszkok egy parkoló autóban Budapest belvárosában 2020. március 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

5852 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt három napban – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, hétfő délelőtti adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 1,8 millió emberről derült ki, hogy elkapta a koronavírust. A mögöttünk álló hétvégén elhunyt 150 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 44 436 emelkedett. Jelenleg 129 137 aktív fertőzöttről tudni, 2745 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma megközelíti a 6,4 milliót, túlnyomó többségük már a második dózist is megkapta. 3,8 millióan kérték már a harmadik, 225 ezren pedig a negyedik vakcinát is. 

Ahogy az néhány napja kiderült, a hétfői naptól már nem kell maszkot hordani a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során. Emellett megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem.

Címkék: koronavírus