Koronavírus: öt új fertőzöttet azonosítottak

Koronavírus: öt új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 4263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő – közölték szerda reggel a hivatalos oldalon.

3126-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 541 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 125 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Negyedik napja nincs újabb elhunyt. Hatósági házi karanténban 2979 ember van (187-tel több, mint előző nap), a mintavételek száma 299 185, ami 2827-tel több, mint előző nap.

A honlapon hangsúlyozták, hogy szerdától életbe léptek a beutazási korlátozások, „amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldi az országokat három – piros, sárga, zöld – kategóriába soroltuk. A sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen (közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérséklet-mérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. A határ-ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi. A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.”

Hozzátették: az országok besorolását a kormány illetve az országos tiszti főorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Címkék: koronavírus