Kötcsén Orbán Viktor is megkapta a kérdést, mikor emelik a tanárok fizetését

Kötcsén Orbán Viktor is megkapta a kérdést, mikor emelik a tanárok fizetését

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két kérdésre is választ kapott a Telex Orbán Viktortól a kötcsei piknik előtt. A miniszterelnöktől először azt kérdezték, hogy mikor emelik meg a tanárok fizetését.

– Amint tudjuk – felelte erre Orbán Viktor. Ebből következett az újabb kérdés, hogy ezt mikor fogják tudni. Erre pedig a következő válasz érkezett: „Amint megállapodtunk az Unióval.”

Korábban Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Kötcsén arról beszélt az RTL Híradónak, hogy oktatási reform várható az uniós keretből. Ezzel magyarázta, hogy miért kötik a pedagógusok béremelését az EU-s támogatásokhoz, miközben a rendőrök bérét költségvetési forrásból is tudták rendezni.

– Nem lehet a pedagógusokat eléggé megbecsülni. Szívem-lelkem a pedagógusoké – vallotta, de arra már nem tudott válaszolni, miért keres többet egy kezdő határvadász egy pedagógusnál. 

Lapunk is megírta, hogy a pedagógusok béketűrése véget ért, főleg azok után, hogy a kormány már a kötelezettségszegéssel aránytalan szankcióval fenyegetik azokat a kollégákat, akik részt vesznek a szeptemberi tanévkezdéskor újraindított polgári engedetlenségi akciókban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete ezért hétfőtől egy bizonyos időszakokat megcélzó, „gördülő” sztrájk szervezését javasolja a tanároknak.