Navracsics: Szívem-lelkem a pedagógusoké

Navracsics: Szívem-lelkem a pedagógusoké

Kötcse, 2022. szeptember 10. A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2022. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 22-ig várnak választ az Európai Bizottságtól a helyreállítási alapról szóló tárgyalásokon – mondta a kötcsei pikniken résztvevő Navracsics Tibor az RTL Híradónak. A már elért eredményeket kell finomítani, vannak eltérő értelmezések – tette hozzá.

A területfejlesztési miniszter újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy oktatási reform várható az uniós keretből. Ezzel magyarázta, hogy miért kötik a pedagógusok béremelését az EU-s támogatásokhoz, miközben a rendőrök bérét költségvetési forrásból is tudták rendezni.

Navracsics szerint az Európai Bizottság maga ajánlotta, hogy az országspecifikus ajánlásokat építsék be az általunk vállalt megoldások közé, és az oktatás reformja ezek között volt.

– Nem lehet a pedagógusokat eléggé megbecsülni. Szívem-lelkem a pedagógusoké – vallotta, de arra már nem tudott válaszolni, miért keres többet egy kezdő határvadász egy pedagógusnál.

Lapunk is megírta, hogy a pedagógusok béketűrése véget ért, főleg azok után, hogy a kormány már a kötelezettségszegéssel aránytalan szankcióval fenyegetik azokat a kollégákat, akik részt vesznek a szeptemberi tanévkezdéskor újraindított polgári engedetlenségi akciókban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete ezért hétfőtől egy bizonyos időszakokat megcélzó, „gördülő” sztrájk szervezését javasolja a tanároknak.