Közpénzből fizetett hotelszámlák kerültek elő a szombathelyi médiacég vezetőjéről

Közpénzből fizetett hotelszámlák kerültek elő a szombathelyi médiacég vezetőjéről

Szombathely főtere (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közpénzből fizethetett egy siófoki wellnesshétvégét – egy állítólagos informális konferencia miatt –, egy másik budapesti hotelszámlát, illetve az édesanyja halála után a temetési költségeket is így rendezhette a szombathelyi önkormányzati médiacég vezetője. Utóbbit később megtérítette. A történtekről a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti napilap számolt be a felügyelőbizottsági jelentés alapján.

A lap emlékeztet, hogy Puskás Tivadar fideszes polgármester 2019 elején veszítette el többségét a szombathelyi közgyűlésben, ezt követően az ellenzék Halmágyi Miklóst nevezete ki a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. élére.

A gyanús költések miatt a médiacég felügyelőbizottságának fideszes tagja kezdeményezte a vizsgálatot.

A lap szerint Halmágyi Miklós az édesanyja halálakor a médiaközpont bankkártyájával fizetett a szolgáltatásért, mert nem volt nála a saját bankkártyája. Később ezt visszafizette a pénzt az önkormányzati cégnek.

Egy siófoki, 88 ezer forintos wellnesshotel-számla is előkerült. Ezt Halmágyi azzal magyarázta a bizottságnak, hogy ekkor egy olyan háromnapos konferencián vett részt, amelyen állítólag a kormányfüggetlen szerkesztőségek és önkormányzati médiumok képviselői értékelték az októberi választás eredményét. Érdekesség, hogy a bizottság nem találta nyomát annak, hogy konferenciának adott volt otthont a szóba forgó szálloda, Halmágyi szerint azért, mert ez informális tanácskozás volt. Ezen kívül egy fővárosi hotelszámla is elkerült. A cégvezető erről azt mondta, hogy egy Ottlik Géza-konferencián vett részt egy kolléganőjével, ezért szálltak meg a hotelben.

A vizsgálati jegyzőkönyvet átadták Szombathely jegyzőjének, Károlyi Ákosnak. Nemény András polgármester pedig soron kívüli belső vizsgálatot rendelt el a feltárt esetek miatt.