Külön a Balatonnal foglalkozó bizottságot szeretne az MSZP

Külön a Balatonnal foglalkozó bizottságot szeretne az MSZP

A Balaton Zamárdinál (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés elé vinné a Balaton ügyét az MSZP pártigazgatója, aki két, ezzel kapcsolatos javaslatot is benyújtott hétfőn.

Molnár Zsolt a Balaton partjáról bejelentkezve a szocialista párt közösségi oldalára elmondta, hogy beadott egy határozati javaslatot, amelynek célja, hogy a parlament őszi és a tavaszi ülésszakára létrejöjjön egy Balatonnal foglalkozó bizottság. Ez lehetőséget teremtene a magyar tengerrel kapcsolatos összes kérdés rendezésére, konszenzusra lehetne jutni a fejlesztéseket és a fenntartható jövőt illetően, valamint a jövőbeli egységes közigazgatási egységgel kapcsolatban is meg lehetne egyezni. A javaslatot tájékoztatásul minden parlamenti frakcióvezető is kézhez kapja. A másik javaslata egy törvénymódosítás, amellyel a Balaton Fejlesztési Tanácsot bővítené ki. Ezen testületben jelenleg csak a megyék képviselői, valamint a kormány által delegált tagok kapnak helyet, azt szeretné azonban, ha ez kiegészülne a parlamenti pártok képviselőivel is.

– A Balatont nemzeti kincsként kell kezelni, hiszen ez hazánk egyik legfontosabb nemzeti szimbóluma, melyet meg kell menteni a jövő nemzedékei számára. Pártpolitika nélkül, csak a tó érdekeit kell figyelembe venni, és konszenzust kell keresni nemzeti ügyünk kérdéseiben – közölte a szocialista politikus.