Lázár János reagált Simonka György állítására

Lázár János reagált Simonka György állítására

Lázár János építési és közlekedési miniszter ötpontos közlekedési akciótervet hirdetett meg 2024. augusztus 16-án. (Képernyőfelvétel: Lázár János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János építési és közlekedési miniszter pénteki sajtótájékoztatóján nemcsak egy ötpontos közlekedési akciótervet jelentett be, hanem reagált Simonka György szavaira is. A Fidesz korábbi Békés megyei országgyűlési képviselője csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában adott interjút, ahol többek között arról beszélt, hogy meggyőződése szerint Lázár János áll a büntetőügye mögött, mert többször rálépett a miniszter tyúkszemére. Még azt az erős állítást is tette, hogy Lázár azzal fenyegette meg, „elvágja a torkát”, ha a mezőhegyesi ménesbirtok kapcsán az útjába áll.

„Eddig nem merült fel lehetőségként, hogy ilyen eszközhöz folyamodjak” – válaszolta az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre Lázár. – Biztosan nem mondtam ilyet, az is bizonyíték erre, hogy amit ígérek, azt meg szoktam csinálni. Mindenki ismer az országban. Fideszes körökben és Békésben nagy társadalmi igény lenne erre, de nem tudom ezt kielégíteni. Bukott bűnöző politikusok kommentjeivel nem foglalkozom – szögezte le, majd kikérte magának, hogy ő állna a Simonka ellen indított büntetőügy mögött.