Lélegeztetőgépek felkutatására is ráállította a külügy a magyar diplomatákat

Lélegeztetőgépek felkutatására is ráállította a külügy a magyar diplomatákat

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a magyar diplomáciai hálózatot felhasználva indított kutatást a nemzetközi piacokon fellelhető lélegeztetőgépek után – értesült a 24.hu.

A lap birtokába került külügyminisztériumi belső feljegyzés szerint a Joó István által vezetett, az export növeléséért felelős helyettes államtitkárság arra kérte a külképviseletek gazdasági attaséit, az akkreditációjuk szerinti országokban járjanak utána, hogy ott beszerezhető-e lélegeztetőgép. A tárca a keresett gépek paramétereit is szétküldte a követségek munkatársainak.

Kérdésükre a külügyminisztérium nem cáfolta, hogy széleskörű akcióba kezdtek a fellelhető gépek felkutatására. – A koronavírus elleni küzdelemben és a betegellátásban eddig is minden adott volt, és ez így is lesz. Jelenleg az egészségügyi eszközpark bővítését végzi a világ összes országa, ha szükség lenne további eszközökre, ezek rendelkezésre álljanak – közölte Menczer Tamás, a minisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára, arra utalva, hogy számos már ország is hasonlóan jár el.

Védőmaszkokhoz szükséges alapanyagok érkeztek Budapestre | Magyar Hang