Letöltendő börtönt kér az első fokon felmentett Bige Lászlóra az ügyészség

Letöltendő börtönt kér az első fokon felmentett Bige Lászlóra az ügyészség

Házi őrizet. Bige László interjút ad Gulyás Mártonnak (Forrás: A Partizán Youtube-csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta Bige László vesztegetési ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánylap. A milliárdost április végén első fokon felmentette a Nyíregyházi Törvényszék, ám a döntéssel az ügyészség nem ért egyet.

A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – tájékoztatta a lapot a vádhatóság. Bigét 135 millió forintos korrupcióval vádolja a főügyészség: a vádirat szerint 2009-ben üzleti kapcsolatba került az egyik cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Ekkor felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot Bige László meg is kapta. A bíróság ugyanakkor áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette őt. Az ügyészség már akkor jelezte, hogy fellebbez, a közelmúltban elkészült írásos fellebbezésben pedig a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki ellene letöltendő börtönbüntetést. A fellebbezés kérdésében a végső döntést majd a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni, de még nem kapták meg a beadványt – írta a lap.

Bige László az üggyel összefüggésben őrizetbe is került egy időre. Ellen még más eljárás is folyamatban van.