Rendkívüli kormányinfó: fontos bejelentésre készül Hernádi Zsolt és Gulyás Gergely

Rendkívüli kormányinfó: fontos bejelentésre készül Hernádi Zsolt és Gulyás Gergely

Hernádi Zsolt magyar üzletember, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatója (Fotó: Wikimedia – Délmagyarország / Karnok Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

Cikkünk frissül

Kedd este fél tizenegykor rendkívüli bejelentésre készül Gulyás Gergely Miniszterelnökséget miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér – tudta meg lapunk.

A Telex is megerősítette, kedd este 21:45-kor meghívót küldött ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ arról, hogy 22:30-kor kormányinfót tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt. Az utóbbi napok fejleményei fényében minden bizonnyal az egyre nagyobb méreteket öltő benzinhiányról lesz szó.

Mint lapunk megírta, a helyzet egyre kritikusabb, a Mol által nemrég kiküldött levél szerint kedd délutántól vasárnap éjfélig a társaság már nem is képes ellátni nagykereskedelmi partnereit, hacsak nem oldják meg maguk az üzemanyag elszállítását a Mol telephelyéről. 

Az utóbbi napokban már egyre nagyobb méreteket öltött hazánkban a benzinhiány, elképesztő sorok alakultak ki a benzinkutaknál, a lapunknak nyilatkozó szakértők szerint már olyan vásárlói szokások alakultak ki, amelyek a háború sújtotta országokban jellemzőek.  

Bacsa György, a Mol ügyvezető igazgatója is arról beszélt kedden, hogy soha nem volt még annyi leürülés a Molnál, mint az elmúlt napokban: a teljes hálózatukban jelentkezett részleges termékhiány, és a töltőállomásaik negyedében volt teljes leürülés.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a kormány már a tűzzel játszik az üzemanyagellátásban, és szerinte a helyzet kezelésére nincs más alternatíva, mint az árstop azonnali megszüntetése. 

Egri Gábor azt kizártnak tartja, hogy a jelenlegi helyzet karácsonyig fenntartható legyen. – A fogyasztók biztonságos ellátásba vetett hite megdőlt, ezért is alakul ki pánikvásárlás. Ezt csak az ellátás stabilizálásával lehet helyrehozni. Ehhez viszont szerinte is mindenképpen szükség van importra – ami a rögzített árak miatt ma alig érkezik Magyarországra – más alternatíva szerinte nincs. 

Ugyanakkor Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az árstop azonnali kivezetése esetén is hetekig tartó ellátási fennakadásokra kellene berendezkedni, mert az ellátás korábbi rendjét nem lehet egyik pillanatról a másikra visszaállítani.

A rendkívüli kormányinfóról mi is beszámolunk, kövesse velünk a bejelentéseket!