Magyar Péter kicsit unatkozott

Magyar Péter kicsit unatkozott

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése 2024. október 4-én (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén megdőlt a teória, nem állt fel a Fidesz-Tisza, sem a Karácsony Gergely-Tisza Párt nagykoalíció sem – jelentette ki Magyar Péter, a fővárosi közgyűlés pénteki alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A Tisza Párt elnöke azt mondta, pártja annak alapján döntött az előterjesztésekről, hogy mi szolgálja Budapest érdekeit. Szerinte ezt is bizonyítja, hogy több kérdésben a Fidesszel, míg másokban a többi ellenzéki párttal szavaztak együtt. A szervezeti és működési szabályzatról (szmsz) szóló döntés elnapolásával kapcsolatban úgy fogalmazott: nincs szó arról, hogy sarokba szorították volna a főpolgármestert, de csak múlt pénteken érkezett meg a felhívás, hogy hétfőig nyújtsák be javaslataikat az szmsz-hez. A főpolgármester-helyettesekkel kapcsolatban elmondta, hogy ők várják Karácsony Gergely javaslatát, de azt is, hogy milyen hatásköröket kap majd a helyettes. 

Ordas Eszter, a Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője kiemelte, hogy a képviselőcsoport minden tagja vállalt bizottsági munkát, ami ugyancsak felelősségvállalást jelez. Ugyanakkor a Tisza Párt biztosan nem szavazza meg Kiss Ambrust főpolgármester-helyettesnek. Magyar Péter szerint Kiss Ambrus és Tordai Csaba jogi tanácsadó megtestesíti azt a régi baloldali világot, amire a fővárosiak nemet mondtak a júniusi választáson. A Tisza Párt elnöke a Telex szerint azt is elárulta, hogy nem tervez részt venni a Fővárosi Közgyűlés többi ülésén. Azt tapasztalta, hogy sok „marketing” előterjesztés volt, és számára nagyon lassú volt a döntéshozatal, kicsit unatkozott is frakciótagok mögött ülve. Mint hozzátette, reméli, hogy változni fog a mentalitás. 

Feszült hangulatban indult pénteken a Fővárosi Közgyűlés, miután a szoros főpolgármester-választás után Karácsony Gergelynek nincs meg a közgyűlési többsége. Részletes tudósításunkat ITT olvashatja.