Magyar Péter a szocialista szellem vasútján

Magyar Péter a szocialista szellem vasútján

Magyar Péter Felcsúton (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felcsúton, a Pancho Aréna mellett indult a Magyar Péter által korábban már beharangozott kisvasutazós program. Az ott leparkolt kisteherautó köré gyűlt tömeg előtt Magyar Péter rövid beszédet mondott, amelyben leginkább a hatvanpusztai Orbán-dácsát emlegette, majd „a vonat nem vár” felszólítással a kisvasúthoz indult. Miután megtelt a három vagon, elindult a szerelvény.

A Magyar Péter által kibérelt szerelvény oldalán kifeszített molinón a Szocialista Szellem Vasútja felirat alatt Bástya elvtárs képe díszelgett, illetve A tanú című film kissé átszerkesztett, Fideszre is utaló szövege: „A magyar narancs kicsit sárga, kicsit savanyú és már nem is a miénk.”

Az érdeklődést jól mutatja, hogy akik feljutottak a szerelvényre, hering módjára összezsúfolódva fértek el a vagonban. A szerelvény valamivel négy óra előtt indult, az első állomás még Felcsúton volt, a másfél milliárdból létesített mesterséges tónál található Hattyú szobornál ismét rövid beszédet mondott Magyar Péter, majd tovább haladt a szerelvény. Az alcsúti arborétum végállomáson Magyar Péter leszállt, és ment tovább Bicskére, majd Tatabányára. A rendezvényen részt vett három európai parlamenti jelölt is, Gerzsenyi Gabriella, Lakos Eszter és Molnár Dániel.

Felcsúton közben a 24.hu kérdésére, hogy mi lesz a köztévében tervezett vitával, azt mondta: „ott leszek a vitán”. Elmondása szerint ott arról fog majd beszélni, ami a magyar embereket érdekli, függetlenül attól, hogy mit mondanak majd erre a vita vezetői. Arról lapunk is beszámolt, hogy az MTVA egyértelmű szabályokat állított fel, hogy a jelöltek mennyi időben beszélhetnek, megadták előre a témákat is. Tájékoztatásuk szerint ha valaki szembemegy ezekkel, attól elveszik a szót.

Címkék: Felcsút, Magyar Péter