Magyar Péter: Ez az orbáni hatalomgyár Waterloo-ja

Magyar Péter: Ez az orbáni hatalomgyár Waterloo-ja

Magyar Péter beszéde (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma egy korszak lezárult, jelentette ki hívei előtt Magyar Péter, értékelve az eredményeket. Az EP-választáson jelenlegi feldolgozottság szerint 30,21 százalékon állnak, a Fidesz pedig 44,08-on. Magyar szerint a jövő elkezdődött. Habár felül a gálya, alul a víznek árja, azért a víz az úr - nyitotta beszédét, majd köszönetet mondott azoknak, akik segítették őket szállításban, szervezésben, jó szóval, tanáccsal, kérdéssel és kritikával. Még nem látják a végeredményt, de küzdenek a budapesti közgyűlésben az aranyéremért. Ez szerinte az orbáni hatalomgyárnak a Waterloo-ja, a vég kezdete. Gratulált a Tisza Párt által támogatott polgármesternek, Illés Gergőnek is, aki Pócs Jánost tudta kenterbe verni. Van mire szerénynek lennünk - idézte Orbán Viktort. De ami történt, az szerinte politikai földindulás, bárhogyan is csűrik-csavarják. A hazugság és igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet állt szerinte szemben egymással. A kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos Fiatal Demokraták Szövetsége került szembe szerinte a Tisza Párttal, ők pedig be fogják bizonyítani, hogy a politika lehet szép, tiszta és dolgozhat a magyar emberekért.

Magyar Péter szerint kiderült, hogy a következő választáson egy potens kihívója lesz a NER-nek, az pedig a Tisza Párt. A politikus hívei skandálták is erre: "Árad a Tisza, árad a Tisza". Az is kiderült Magyar szerint: annak ellenére, hogy a Fidesz soha ennyire nem rugaszkodott el a valóságtól, soha ilyen szintre nem emelte a gyűlöletbeszédet és félelemkeltést, soha ennyi pénzt nem ölt ellenfelei lejáratásába, mégsem ért el soha ennyire gyenge eredményt európai parlamenti választásokon.

Magyar szerint nem az ő problémájuk, ki lesz a főpolgármester, de bebizonyították, hogy ez a rendszer gyorsabban lebontható, mint azt gondolnák. Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történik semmi - fogalmazott. A ma este szerinte legyen az örömé, sokan pedig, úgy látják, visszanyerték a hitüket, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni. Azt ígérte, hétfőn egy napot mindenki pihen, és aztán olyan csapattal és programmal fognak készülni, amelyre magyar emberek milliói fognak jó szívvel szavazni. Nem azt fogják kérni, hogy szavazzanak a kék vagy narancssárga Fideszre, hanem hogy szavazzanak arra a társadalmi vízióra, amit a magyar emberekkel együtt fognak írni.

Magyar szerint most már hivatalosan is ők a legnagyobb ellenzéki párt, alig pár százezer szavazat választja el őket a tizennégy éve korlátlan uralommal rendelkező Orbán-párttól. Kiemelte a politikus azt is, hogy már több mint egymill szavazatnál tart a Tisza Párt. Megígérte, hogy a legkisebb településtől a legnagyobbig nekiállnak a párt felépítésének.

Magyar várja a meghívásokat a köztelevíziótól, a HírTv-től, az Indextől, az Origótól, a Mandinertől, az Origótól, és, ahogy fogalmazott, a Magyar Nemzet nevű Pravdától is hétfőre vagy keddre. Azt kéri híveitől, legyenek büszkék erre a világra szóló eredményre.