Magyar Péter kitiltaná az okostelefonokat a parlamentből

Magyar Péter kitiltaná az okostelefonokat a parlamentből

Mobiltelefon. Képünk csak illusztráció! (Fotó: PxHere)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az infokommunikációs eszközökkel kapcsolatos kormányzati döntésen felbuzdulva, a Tisza Párt javasolja, hogy az őszi parlamenti ülésszaktól az országgyűlés plenáris ülésére a képviselők ne vihessenek be se mobiltelefonokat se okosórát – veti fel kedd esti Facebook-posztjában Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke kezdeményezi azt is, hogy a képviselők csak olyan laptopokat használhassanak, amelyekről a közösségi média platformok és külső honlapok nem elérhetőek, illetve amelyekről csak az Országgyűlésnek a törvényhozással kapcsolatos oldalait lehet megnyitni.

„A javaslat indokolása egyszerű: az Országgyűlés plenáris ülésein az ország sorsát alapvetően meghatározó kérdéseket vitatnak meg és döntenek el az országgyűlési képviselők. A választópolgárok jogos elvárása, hogy ilyen viták és döntések során a képviselők figyelmét ne vonja el magánügyük intézése és a közösségi média használata. És persze ott van a jó öreg példamutatás is” – írja Magyar Péter.