Magyar Péter: „Legyetek tökösek skacok”

Magyar Péter: „Legyetek tökösek skacok”

Magyar Péter, a közmédia épületénél zajlott demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vajon miért nem mer/akar a Fidesz október 23-i megemlékezést tartani Budapesten? Miért nem mer az 1956-os hőseink emlékéről beszélni? – teszi fel a kérdést Magyar Péter a közösségi oldalán. 

Elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz nem talál megfelelő szónokot, mire ironikusan megjegyezte, hogy akkor nevezzék vissza a Széll Kálmán teret Moszkva térre és hívják meg Orbán Balázst. Mint ismert, a miniszterelnök politikai igazgatója nemrég Ukrajna és 1956 között párhuzamot vonva gyakorlatilag azt állította: felelőtlenség védekezni az orosz katonai agresszió ellen. Később a kormányfő is jelezte, hogy ezzel hibát követett el. 

Magyar Péter a megemlékezés kapcsán felhívta a figyelmet a Tisza Párt '56-os rendezvényére, amelyet október 23-án, délután tartanak. A rendezvény délután háromkor kezdődik a Bem József szobornál, majd onnan vonulnak át a Széna térre. Mindenkit várnak a megemlékezésre, amelyen közösen fejet hajtanak az 1956-os szabadságharcosok előtt és kiállnak hazánk valódi függetlensége és szuverenitása mellett.