Magyar visszautasítja, hogy zavarná a kórházak munkáját

Magyar visszautasítja, hogy zavarná a kórházak munkáját

Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszautasítja Magyar Péter, hogy zavarná az egészségügyi dolgozók munkáját, ahogy azt is, hogy jogosultság nélkül berendelte volna hétvégére is a kórházi menedzsmentet.

Takács Péter egészségügyi államtitkár ment neki a Magyar Nemzet néven megjelenő lapban a Tisza Párt elnökének, hecckampánynak minősítve a kórházak bejárását. A kormánypárti politikus szerint Magyar tevékenysége mindössze öncélú politikai haszonszerzést szolgál, és nem az igazságot akarja bemutatni.

Az egészségügyi államtitkár azzal is vádolta Magyart, hogy visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, zavarta az orvosokat és a gyógyítás rendjét. Szolnokon pedig szerinte a menedzsmentet is berendelte hétvégén a kórházba, „amihez semmiképpen nincs joga”. Takács azt is mondta, a Tisza Párt elnöke szerint órákon át grasszált fel-alá a kórházakban, „miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat.”

Takács hozzátette, elrendelte, hogy mostantól Magyart a kórházak csak munkaidőben fogadhatják. „Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több” – közölte az egészségügyi államtitkár. 

Magyar Péter minderre vasárnap úgy reagált a Facebook-oldalán: Takács szerinte munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Felszólította egyben, hogy azonnal távozzon a hivatalából.

Magyar szerint nem igaz, hogy zavarná ls feltartaná a gyógyítást, ahogy a dolgozókat sem zavarta személyeskedő megjegyzésekkel. „A valóság természetesen az, hogy a valós állapot bemutatásával pont az a célunk, hogy ne tudja elmismásolni a kormány a szükséges kórházi fejlesztéseket, higiéniai előírásokat” – fogalmazott a politikus. Magyar hozzátette azt is, minden kórházban elmondták, hogy maguk is be tudják járni az épületeket, de pont Takács kifejezett utasítása miatt arra kérte a kórházak vezetése, hogy az ő jelenlétükben történjen a bejárás.

Magyar úgy látja, valójában az egészségügyi dolgozók is őket támogatják, sok ezer megkeresést kapnak betegektől és dolgozóktól az egészségügy szisztematikus alulfinanszírozásával é leépítésével kapcsolatban.

„Takács Péter azt is hazudja, hogy a kormány nem akarja letagadni a valós kórházi állapotokat, sőt azt állítja, hogy bárki készíthet felvételeket. Eközben a valóság az, hogy minden kórházban tiltják a fotózást a penészes falakról, életveszélyes épületekről, csótányokról, 40 fokos kórtermekről, a vállalhatatlan higiéniai állapotokról. Természetesen a sajtót is korlátozzák abban, hogy bemutathassa a nyilvánosságnak a valóságot. Volt olyan, hogy a kórház főbejáratát is leláncolták és lelakatolták…” – fogalmazott bejegyzésében Magyar Péter.