Már a budai agglomerációban kóborol a Svájcból érkezett farkas

Már a budai agglomerációban kóborol a Svájcból érkezett farkas

Képünk csak illusztráció! (Fotó: Unsplash/Darren Welsh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hete a dél-budai agglomerációban tartózkodik az M237 kódszámú farkas, amely az Alsó-Rajna-völgytől több mint 700 kilométeres vándorlás után a Budapesthez közeli Vértesig jutott – tudta meg a 24.hu.

A lap megkeresésére a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közölte: nem számítanak arra, hogy a vélhetően 2021 tavaszán született hím farkas hosszú távon ezen a területen marad. „Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik” – közölte Kálmán Gergely, a DINPI kommunikációs referense.

A svájci Gruppe Wolf Schweiz (GWS) M237 kódszámú farkas jeladásairól szóló tájékoztatása rendszeresen eljut az nemzeti park igazgatóságához. Mint Kálmán Gergely hozzátette, a természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van. Amennyiben hosszabb ideig kimarad a jeladás, akkor óvatos keresést indít.

„A farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos” – írta, megjegyezve: nem ismert olyan eset, hogy vadon élő farkas Európában emberre támadt volna. Mindenesetre arra figyelmeztették a kirándulókat, hogy továbbra is tartsák be a természetjárás alapvető szabályait.