Marad a helyén Handó Tünde, és még kitüntetést is kapott

Marad a helyén Handó Tünde, és még kitüntetést is kapott

Handó Tünde (b) idén áprilisban Völner Pál és Nyiri Beáta társaságában az Egri Törvényszék felújítása alkalmával (Fotó: Kormány.hu/Véssey Endre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is Handó Tünde – Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének felesége – marad az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, mert az Országgyűlés kormánypárti többsége elvetette a Handóval évek óta vitában lévő Országos Bírói Tanács (OBT) javaslatát az elnök leváltására.

Ezzel szemben a parlamenti szavazást előkészítő igazságügyi bizottság – bár erre nincs jogkörük – kétségbe vonta az OBT törvényességét. Ez egyben azt is jelenti, a testület annak ellenére vette át Handó érvelését, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak és a Kúriának sincs kifogása az OBT működése ellen.

Érdekes módon a bizottsági állásfoglalás arról nem beszél, hogy miért tartja törvénytelennek Handó működését az OBT. Azaz, hogy hosszú ideje önkényesen eredménytelenné nyilvánított neki nem tetsző bírói pályázatokat, majd odaültette saját embereit.

Handó Tündét más örömhír is érte. Az ügyészség napján Polt Péter legfőbb ügyész – mások mellett – az Országos Bírói Hivatal elnökét is Pro Cooperatione Emlékéremmel tüntette ki a bírói és az ügyészi szervezet közötti munka közötti építő jellegű együttműködésért.