Maruzsa Zoltán elnézést kért

Maruzsa Zoltán elnézést kért

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Természettudományi Múzeum középiskolás és felsőfokú képzésben részt vevő diákoknak rendezett pályaorientációs nyílt napján Budapesten 2023. február 21-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerült elkapnia néhány mondatra a Népszavának Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt, akit arról a levelezési ügyről kérdeztek, amelyben a köznevelési államtitkárság és a Klebelsberg Központ munkatársaival egy nyilvánosságra került levélben arról tanakodott, hogyan válaszoljanak a Telex kérdéseire úgy, hogy ne hazudjanak, de ne is közöljék a teljes igazságot. Maruzsa csütörtökön azt mondta a lapnak, hogy elnézést kért mindenkitől, akit esetleg megbántott.

Az államtitkárt az Országgyűlés kulturális bizottságában, a pedagógusi státusztörvényről szóló vita alatt bírták szóra. A lap második kérdésére azt felelte: nem tud arról, hogy az esetnek lennének személyi következményei.

A szóban forgó eset még az előző héten történt, amikor a Klebelsberg Központ véletlenül elküldte a Telex hírportálnak azt a belső egyeztetést, amelyet a portál egyik kérdéséről folytattak Maruzsa Zoltánnal. A lap a Honvédelem tantárggyal kapcsolatban érdeklődött, de a válasszal együtt a belső levelezést is továbbították a lap újságírójának. Mint emlékeztettek, Maruzsa Zoltán az egyik válaszában azt írta: „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani”.