Másfél év felfüggesztettet kapott az Orbán Viktor konvoját üldöző Szabó Bálint

Másfél év felfüggesztettet kapott az Orbán Viktor konvoját üldöző Szabó Bálint

A gazdatüntetést szervező Szabó Bálint az augusztus 20-án közzétett Facebook-videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken tárgyalták a tavaly ősszel a miniszterelnököt kísérő konvoj menetébe vágó szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint ügyét. A vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Az ítélet szerint 2022. szeptember 21-én a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Igazgatóságának állományába tartozó hivatásos rendőrök az M5-ös autópálya irányából a Gyáli út irányába – három gépjárműből álló – konvojban haladva személyi védelmi szolgálatot láttak el. A terhelt (Szabót a bírósági közlemény nem nevezi néven, csak vádlottként említi) „nagy sebességgel a zárt csoportban haladó, megkülönböztető fény- és hangjelzést használó konvoj után hajtott úgy, hogy az utolsó jármű mögött nem tartotta be a megfelelő követési távolságot”. A konvojt utolérve a vádirat szerint “erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök által végrehajtandó személyvédelmi intézkedést, és a közúti közlekedés szabályait több alkalommal megszegve mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki”.

Egy másik vád szerint pedig Szabó egy előre bejelentett tüntetésen akadályozott egy rendőri intézkedést. Az előkészítő ülésen Szabó beismerte a bűnösségét, ezután őt 1 év 6 hónap börtönre ítélték, de négy év próbaidőre felfüggesztéssel. Mellette hat évre eltiltották a vezetéstől. Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a fellebbezést illetően.

Szabó Bálint viselt dolgairól ITT írtunk részletesebben.

 

 

Címkék: TEK, Szabó Bálint, konvoj