Még a tüdőgyulladásos esetek számát sem adták ki Hadházy Ákosnak

Még a tüdőgyulladásos esetek számát sem adták ki Hadházy Ákosnak

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába próbálta volna megtudni Hadházy Ákos, hogy egy vidéki tüdőgyógyintézetben az elmúlt években mennyi tüdőgyulladásos beteget kezeltek, nem kapott választ. A független országgyűlési képviselő szerint „azon a bizonyos, a teljes demokráciából a totális diktatúrába vezető úton egyáltalán nem jutottunk még el a végállomásig, de a határt átléptük, már a diktatúra elővárosában vagyunk”.

A Veszprém megyei tüdőgyógyintézet farkasgyepűi kórházát kereste meg Hadházy Ákos, hogy adatokat kérjen ki. Ugyan arra már nincs lehetősége, hogy országgyűlési képviselőként szabadon belépjen közintézményekbe, de kérdezni még tud, az intézmény vezetője pedig köteles válaszolni.

A független parlamenti képviselő arra volt kíváncsi, hogy a tüdőgyógyintézetben hány tüdőgyulladásos beteget kezeltek az elmúlt évek azonos időszakaiban. – Medgyasszay Balázs azonban kerek perec megtagadta a választ azzal az elképesztő érveléssel, hogy nincs idejük válaszolni, annyi a munkájuk. Szerinte ha a válaszadással foglalkoznának, az indokolatlanul veszélyeztetné az intézmény működését – ismertette a politikus.

Hadházy Ákos úgy vélte, az „igazgató olyan gyáva vagy szervilis, vagy annyira megfélemlítették a kórházkatonák, hogy egy ilyen kérdésre sem mer válaszolni, megszegve ezzel amúgy a törvényt”.

A politikus ezután azt is kérte, hogy az intézmény küldje el neki azokat a jelentéseket, amelyeket az operatív törzsnek szoknak. Erre a levelére ugyanakkor már választ sem kapott.