Megállíthatatlanul jönnek az üzbég üzletemberek

Megállíthatatlanul jönnek az üzbég üzletemberek

Nazarbejev az egyik kazah nemzeti ünnepen 2016-ban Almatiban (Fotó: Reuters/Shamil Zhumatov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre több Európai Unión kívüli országból jöhetnek korlátozás nélkül azok, akik üzleti útra érkeznek.

A HVG.hu vette észre, hogy mindössze egy napot élt eredeti formájában Szijjártó Péter rendelete, ami azt határozta meg, kiknek nem kell beutazás esetén karanténba vonulniuk. Az EU tagjain, illetve tagjelöltjein kívül eleve érintett volt Izland, Norvégia, Liechtenstein, Svájc, illetve az Egyesült Királyság. Valamint olyan államokat soroltak még fel, mint az Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek.

Kedd este aztán folytatódott a rendeleti szintű országlistázás, nem maradhattak ki természetesen a külügyminiszter kedvenc -sztánjai sem. Így ha üzleti célból érkeznek ottani állampolgárok, esetleg ott járt magyarok, akkor korlátozás nélkül beléphetnek Kazahsztánból, Üzbegisztánból, Kirgizisztánból és Azerbajdzsánból.

Bár a hivatalos adatok szerint ott sem tombol éppen a járvány, a tádzsik üzletemberek egyelőre szomorúak lehetnek: nem találni meg őket a felsorolásban.