„Megéri Tüntetni” – a Belügyminisztérium elé hirdettek akciót a diákok

„Megéri Tüntetni” – a Belügyminisztérium elé hirdettek akciót a diákok

Tüntetés a Belügyminisztérium előtt (Forrás: Egységes Diákfront/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egységes Diákfront január 13-án szombaton megmozdulást szervez a Belügyminisztérium elé „Megéri Tüntetni” címmel. Az esemény 15 órakor kezdődik, nagyjából 16 óráig fog tartani – közölte a diákszervezet szerdán.

Azt írták, hogy elsősorban szeretnék értékelni a bejelentett béremeléseket. Rendkívül fontosnak tartják nyomatékosítani, hogy a „kordonkormány NEM emelte volna meg a pedagógus béreket”, ha nem tüntettek volna két éven keresztül. A tanárok átlagosan 32,2 százalékoos béremelése, azoknak az eredménye, akik tüntettek és sztrájkoltak. Itt a bizonyíték, hogy van értelme tüntetni – tették hozzá.

Arra kérnek mindenkit, hogy mutassa meg a támogatását az oktatás iránt, hiszen „ez a részsiker a ti részsikeretek! Ugyanakkor leírhatatlanul fontos, hogy ezzel közel sem teljesítették a követeléseinket. A béremelés egy része volt csak a követeléseinknek, és az sem ekkora mértékben, ráadásul nem is érint mindenkit. Az iskolai szegregáció folyamatos, a tanszabadságot nem állították vissza, az alaptanterv változatlanul a lexikális tudásra épít a hasznos tudás helyett, továbbra is egy alkalmatlan rendőr felel az oktatásért”. Hozzáteték: „A kordonkormány nem fogja tudni kiszúrni a szemünket, nem tágítunk az eredeti követeléseinktől. A versenyképes és modern oktatásra az igényünket továbbra is fenntartjuk, ennek a biztosítása pedig az állam feladata. Pintér Sándor embertelen hozzáállása lelankadt, altassuk hát el”. A közleményüken azt is hangsúlyozták, hogy az esemény nem klasszikus tüntetés lesz, mert formájában el fog térni attól, inkább demonstráció, vagy akció, melynek társszervezői a PDSZ, az aHang, az ADOM, a Fridays For Future, a Civil Bázis és az OKA.