Meghívta Palkovics Karácsonyt és Baranyit, hogy tájékoztassa őket a Fudanról

Meghívta Palkovics Karácsonyt és Baranyit, hogy tájékoztassa őket a Fudanról

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter május 17-re meghívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert a Diákváros projekt megvalósításával és a Fudan Egyetem elhelyezésével kapcsolatos tájékoztatás céljából tartandó egyeztetésre – írja az atv.hu. 

A portálnak nyilatkozó ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina azt mondta, sok jóra nem számít, a döntéselőkészítésbe kellett volna bevonni az önkormányzatot, eldöntött dolgokról nehéz egyeztetni. Az egyeztetésen szeretnének tájékoztatást kapni a Fudan pontos helyszínéről, arról, hogy a Diákvárosban csak állami területen hogyan fér el.

A legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a Diákváros terveivel, mi a megvalósítás pontos helye és ütemezése.

A polgármester azt is szeretné tudni, „mennyit tesz be a projektbe a magyar állam pontosan, és mennyit Kína". De arra is kíváncsi, hogyan és miből térül meg a beruházás, illetve hogy ki fizeti majd az egyetem üzemeltetési költségeit.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált. Mint írta, szerinte nem őt kell tájékoztatni a kínai egyetem Magyarországra telepítésének körülményeiről, hanem minden magyar polgárt, különös tekintettel a budapestiekre.

Hozzátette: „ha a kormány letudja végre azt, amivel ebben az ügyben az országnak tartozik, érdemi tárgyaláson – ami nem keverendő össze a tájékoztatással – szívesen elmondom, amit már vagy százszor megtettem: sem a magyar fiataloknak elérhető lakhatást biztosító Diákvárosnak, sem a város egyik legjelentősebb zöld fejlesztését jelentő Budapesti Nagyerdőnek egyetlen négyzetcentiméterét se áldozzuk fel a kínai egyetem javára.”