Megvan, mikor tárgyalja a magyar parlament a finn-svéd NATO-csatlakozást

Megvan, mikor tárgyalja a magyar parlament a finn-svéd NATO-csatlakozást

Fotó: Parlament.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az EU-tagországok közül utolsóként, márciusban végül tényleg tárgyalja a magyar parlament is a svéd és a finn NATO-csatlakozás ratifikálását – értesült a hvg.hu.

Mint írták, a jövő hét szerdai, március elsejei ülésnapon kezdődhet a svéd és a finn NATO-tagságról szóló kormány-előterjesztések általános vitája, míg az ezzel kapcsolatos zárószavazás csak a következő héten várható. A cikk úgy fogalmaz, a kormánypártok hét hónapig „parkoltatták” a két ország csatlakozását támogató javaslatának még a napirendre tűzését is. 

A napokban Sanna Marin arról beszélt, hogy nem tudják befolyásolni a csatlakozás tagállami jóváhagyásának folyamatát, de a jóváhagyást eddig elmulasztó NATO-tagoknak, Magyarországnak és Törökországnak „nagyon világos jelzést” küldtek arról, hogy Svédországgal együtt akarnak belépni a katonai-politikai szövetségbe.