Megvertek két meleg orvost Pécsett

Megvertek két meleg orvost Pécsett

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap reggel Pécs belvárosában megvert két fiatal két másik férfit, többször megütötték, megrúgták őket, egyikük az eszméletét is elvesztette egy időre – tudta meg az RTL Híradó a rendőrség szóvivőjétől. A Híradónál úgy tudják, a sértettek orvosok és mindketten melegek. Ezzel kapcsolatban a rendőrségi szóvivő azt közölte, hogy a szexuális irányultság nem közérdekű adat, de minden körülményt kivizsgálnak.

A Szabad Pécs arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendőrségi korábbi közleményében az már szerepelt, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves kovácshidai és egy 20 éves bostai férfit. A rendőrök a beszerzett adatok alapján beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogták és előállították őket. Kihallgatásukon mindketten beismerték a garázdaság elkövetését.

Szintén a Szabad Pécs azt írta, hogy a közösségi médiában a sértetteket ismerők azt írták, hogy nem egy „szokványos” utcai szóváltásról van szó, hanem arról, hogy a két férfit azért támadta meg a másik két személyt, mert melegek, és ezt ők sejtették vagy tudták róluk. Állítólag egy korábbi buliból emlékeztek rájuk, látták őket csókolózni. Most már az a férfi is jól van fizikailag, akit eszméletlenre rugdostak – tudta meg szinténa helyi portál..

Ismert, múlt héten két, szivárványos zászlókat magára festő német nőt bántalmaztak a Puskásban, a feltételezett elkövetőket a rendőrség vasárnap elfogta.

Az RTL-nek nyilatkozó civil szervezet, a Háttér Társaság szerint félő, hogy ezekhez a támadásokhoz a másfél hete elfogadott törvénynek is köze van. Attól tartanak, hogy miatta több melegellenes támadás lesz. A kormány úgy reagált a Híradónak, hogy minden erőszakos cselekedetet törvény büntet.

Címkék: Pécs, bántalmazás