Mit szól Magyar Péter kijelentéseihez? Tiborcz István reagált a Magyar Hangnak

Mit szól Magyar Péter kijelentéseihez? Tiborcz István reagált a Magyar Hangnak

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni – többek közt ezt válaszolta Tiborcz István milliárdos nagyvállalkozó, a miniszterelnök veje a Magyar Hang érdeklődésére.

Lapunk azt követően kereste meg Tiborczot, hogy Magyar Péter, Varga Judit exférje kedden üzent neki. – Kedves István, Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához? – kérdezte azt firtatva, mi a miniszterelnök vejének a titka. Magyar arra is választ várt, hogy mi a célja Orbán Viktor vejének. – Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron? – zárta posztját Magyar Péter.

Lapunk az ügyben az alábbi kérdéseket küldte Tiborcz Istvánnak: 

1. Magyar Péter az ön gazdagodásának titkára kíváncsi, ön szerint mi a saját sikere titka? Közrejátszik-e ebben, hogy Orbán Viktor az ön apósa?

2. Többek közt felmerül Magyar Péter kérdései között, hogy ön összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kapott/vett át a portfóliója összerakásához. Mennyit?

3. Van-e olyan Magyar Péter kritikái között, amit ön jogosnak tart? Ha igen, mi az?

4. Magyar Péter azt is tudakolja öntől, mikor járt utoljára borsodi falvakban. Mikor járt?

Fenti kérdéseinkre a vállalkozó szó szerint az alábbiakat írta: „Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével. Nem vagyunk egyformák”.

Az eddig állami tisztségeket is vállaló Magyar Péter azt követően kezdte élesen kritizálni a kormányt, hogy belebukott a kegyelmi botrányba Novák Katalin és Varga Judit is. – Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”. Magyar azóta is több alkalommal kritizálta Rogán Antalt, aki szerinte „Havasi Berci mögé bújt”, pedig „ennél sokkal tökösebb csávónak” tűnt sokszor.