Az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak – üzente Varga Judit exférje, és lemondott állami tisztségeiről

Az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak – üzente Varga Judit exférje, és lemondott állami tisztségeiről

Magyar Péter 2020. január 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról – jelentette be Magyar Péter, Varga Judit exférje szombat este a Facebook-oldalán Novák Katalin és Varga Judit lemondása után.

Indoklásul azt írta, hogy lemondása mögött nem szakmai okok állnak. „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – írta utalva a Völner-Schadl-botrány egyik hangfelvételén elhangzó nevekre, melyekben az ellenzék Rogán Antalt, feleségét és kabnetfőnökét azonosította.

„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését. Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája. 12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: »Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.« Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

Magyar Péter 2018-től 2022-ig a Diákhitel Központ vezetője volt, majd onnan való távozása után bekerült a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságába. Varga Judittal 2023-ban váltak el. A héten már megszólalt a kegyelmi botrány kapcsán, akkor azt írta, hogy „ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni és ha lehet, valahogy jóvá tenni”.

Frissítés: Magyar Péter vasárnap újabb posztban kritizálta Rogán Antalt, erről itt írtunk.