MSZP: több mint százezer aláírás gyűlt össze a népszavazási kezdeményezéshez

MSZP: több mint százezer aláírás gyűlt össze a népszavazási kezdeményezéshez

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tart a testület ülésének szünetében Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. június 1-jén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint százezer aláírás gyűlt össze az MSZP természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezéséhez – közölte Kunhalmi Ágnes, a párt országgyűlési képviselője pénteken online sajtótájékoztatón. A képviselő azt mondta: a párt célja, hogy védje a Balatont és a természetes tavakat, hogy ne lehessen nyakló nélkül beépíteni a szabadstrandokat.

Kunhalmi Ágnes úgy vélekedett: a Fidesz egyedül maradt az ügyben, a Balaton védelme nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, hanem „a fideszes oligarchák állnak szemben az egész országgal”. A szocialista politikus azt is hozzátette: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn dönt arról, hogy elfogadják-e a népszavazási kezdeményezést.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke úgy fogalmazott, az NVB-től elvárják, hogy ne legyen „gyáva”, hadd döntsön a nép arról, hogy megállítsák-e a Fidesz által kezdett „gyarmatosítást” a Balatonon. Az pártelnök szerint gátat kell vetni ennek a folyamatnak, ha az emberek továbbra is szeretnék élvezni a Balatont. Hozzátette, ha a népszavazási kérdések átmennek, partnerül hívják majd az ellenzéki pártokat.

Tóth Bertalan beszámolt arról is, hogy pénteken a Balaton fölött repülővel egy molinót húznak körbe, amelyen az áll: „A Balaton mindannyiunké – MSZP”. A szocialista párt július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, valamint elidegenítési tilalomról.